Kurs 3D Essentials u Crater Training Centru

3D Essentials je najpopularniji kurs u Crater Training Centru koji se izdvojio kao favorit među polaznicima. Nova iteracija kursa počinje 25. marta, a upis je u toku do popune mesta!

Kurs je baziran na učenju softverskih paketa Autodesk Maya i Adobe Substance 3D Painter, i namenjen je prvenstveno početnicima koji žele da nauče da rade u 3D okruženju i steknu dobru osnovu za dalju specijalizaciju u oblasti kompjuterske grafike. Pored tehničkih veština, polaznici na njemu dobijaju uvid i savete iz pre ruke kada je u pitanju izgradnja karijere u industrijama kompjuterske grafike.

Kurs traje 7-8 nedelja (105 školskih časova) a jedan termini ima 5 školskih časova. Časovi se održavaju tri puta nedeljno ( ponedeljkom, sredom i petkom) od 18 časova. Predavanja su uživo, a mogu se pratiti u našoj učionici ili online.

Osim ovog kursa CTC je proširio svoju ponudu na obrazovne programe, karijerno savetovanje, prakse i specijalne edukativne inicijative.

Ovaj kurs je neizostavan deo akreditovanih obrazovnih programa CTC-a, obuka za 3D modelovanje digitalne grafike i obuka za optimizaciju kompjuterske grafike za video igre koji nose akreditaciju Ministarstva prosvete.

Ako si zainteresovan popuni Prijavu interesovanja, a CTC će te potom kontaktirati.

Debatni klub Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje 11. aprila sa početkom u 18 časova u prostorijama Matematičkog fakulteta (Svetog Nikole 39) javnu debatu i panel diskusiju “Ovaj dom bi uveo video igre u obaveznu lektiru”
Razvoj video igara možemo sagledati kroz tehnološki i kreativni aspekt. Pošto je tehnološki aspekt razvoja igara u velikoj meri povezan sa kreativnim, slobodno možemo reći da je gejming programiranje svet za sebe. Gejming industrija pruža mogućnost za razvoj eksperata u najrazličitijim oblastima tehnologije, nudeći mnoštvo pravaca kada su u pitanju karijerni putevi.
Razgovarali smo sa preko 20 seniora u domaćem gejmingu. Kad pogledaš ovih šest epizoda trebalo bi da ti bude mnogo jasnije čime u gejmingu možeš i želiš da se baviš