Letnja praksa u Crateru: Crater Summership 2024!

Pozivamo sve zainteresovane studente i mlade entuzijaste kompjuterske grafike da se pridruže  programu prakse Crater Training Centra!

  1.  

Prijave su otvorene do 31.maja 2023.

Ove godine smo promenili koncept prakse koji će studentima i mladim profesionalcima pružiti priliku da istraže svet vizuelnih novela. Inspirisan knjigom “Stepski vuk”, projekat će se fokusirati na kreiranje raznovrsnih svetova, od realističnih ulica Berlina početkom XX veka, do fantastičnih nadrealnih okruženja. U okviru prakse, polaznici će imati jedinstvenu priliku da uče i rade u softverima Houdini i Unreal Engine, dva trenutno najpopularnija alata u industriji.


Važno je napomenuti da projekat nije komercijalnog tipa, već želimo da vam pomognemo da izgradite lični portfolio. Praksa u našoj školi nije plaćena i predstavlja simulaciju rada u studiju na jednom projektu, što podrazumeva rad u zadatim rokovima pod supervizijom iskusnih artista koji će vam davati direktan (i iskren) fidbek. Radiće se u klasično radno vreme od 10 do 17 časova. Praksa može da traje od mesec dana do najviše tri meseca.

Tražimo praktikante koji će raditi na sledećim pozicijama:

– 3D Generalist

– Environment Artist

– Technical artist

– FX Artist

Mentorske pozicije zauzeće iskusni artisti iz Crater studija, FX artist Miloš Galović i 3D Generalist Luka Vilimonović, uz podršku juniora iz Craterovog tima.

Možete se pijaviti na našoj stranici Program prakse.

Držimo fige za uspešno i kreativno leto u Crateru!

Novosti

Pažnja studentima koji završavaju studije, nedavnim diplomcima i budućim razvojnim programerima igara: Da li ste spremni da ostavite svoj trag u industriji video igara? Vaše putovanje u razvoj igara počinje ovde!
Razvoj video igara možemo sagledati kroz tehnološki i kreativni aspekt. Pošto je tehnološki aspekt razvoja igara u velikoj meri povezan sa kreativnim, slobodno možemo reći da je gejming programiranje svet za sebe. Gejming industrija pruža mogućnost za razvoj eksperata u najrazličitijim oblastima tehnologije, nudeći mnoštvo pravaca kada su u pitanju karijerni putevi.
Razgovarali smo sa preko 20 seniora u domaćem gejmingu. Kad pogledaš ovih šest epizoda trebalo bi da ti bude mnogo jasnije čime u gejmingu možeš i želiš da se baviš