Novi predmeti iz domena dizajna video igara na master programu FMK

U okviru master programa Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu uveden je niz predmeta i aktivnosti vezanih za domen dizajna video igara – nova prilika za sve one koji žele da se usmere ka ovoj oblasti, u okviru interdisciplinarno dizajniranog programa

FMK sa ponosom najavljuje nove predmete na master programu koji će otvoriti vrata studentima ka uzbudljivom svetu video igara i digitalne umetnosti. Interdisciplinarni umetnički master program na departmanu za Digitalne umetnosti osmišljen je s ciljem da ohrabri studentkinje i studente da prošire svoj profesionalni potencijal u domenima umetničkih i humanističkih praksi, unaprede svoje poznavanje digitalnih tehnologija i stvore budućnost u oblasti vizuelnih komunikacija, filma, fotografije, zvuka i novih medija

Program, koji će biti dostupan od ove godine, donosi novinu u vidu predmeta koji se tiču gejm dizajna. Studenti će imati priliku da kombinuju tradicionalne tehnike sa digitalnim medijima i da dublje istraže svet gejminga i video igara. Osim toga, sticanje znanja i veština na ovom programu omogućiće im da primene svoje kompetencije u različitim oblastima, kako u individualnim projektima, tako i u kolaborativnim radovima.

Master program Digitalne umetnosti pruža  mogućnosti za studente da se iskažu u različitim domenima digitalne umetnosti: umetničko-izlagački rad, gejm dizajn, grafički i veb dizajn, film, fotografija, dizajn zvuka, 3D animacija, umetnička instalacija, interaktivni dizajn, online i tradicionalno izdavaštvo.

Ovaj program je otvoren za sve one koji su strastveni prema umetnosti, tehnologiji i video igrama, bez obzira na prethodno iskustvo. 

Za više informacija o programu i kako se prijaviti, posetite ovu stranicu.

Novosti

Debatni klub Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje 11. aprila sa početkom u 18 časova u prostorijama Matematičkog fakulteta (Svetog Nikole 39) javnu debatu i panel diskusiju “Ovaj dom bi uveo video igre u obaveznu lektiru”
Razvoj video igara možemo sagledati kroz tehnološki i kreativni aspekt. Pošto je tehnološki aspekt razvoja igara u velikoj meri povezan sa kreativnim, slobodno možemo reći da je gejming programiranje svet za sebe. Gejming industrija pruža mogućnost za razvoj eksperata u najrazličitijim oblastima tehnologije, nudeći mnoštvo pravaca kada su u pitanju karijerni putevi.
Razgovarali smo sa preko 20 seniora u domaćem gejmingu. Kad pogledaš ovih šest epizoda trebalo bi da ti bude mnogo jasnije čime u gejmingu možeš i želiš da se baviš