VIDEO SERIJAL SHIFT2GAMES

Tokom 2021. godine smo organizovali seriju razgovora sa zaposlenima u gejming industriji, kako bismo demistifikovali njihove zanimljive pozicije i pomogli svima vama koji želite da postanete deo jedne od najperspektivnijih niše domaće IT i kreativne industrije.

Ugostili smo naše kompanije-članice a uvek vas pozivamo da pogledate sve otvorene pozicije kod njih na SGA Poslovi stranici.

Sa seniorima iz različitih studija i kompanija pričali smo o tome kako su počeli da rade u gejmingu, kakve su veze njihovog dotadašnjeg formalnog i neformalnog obrazovanja sa poslom koji rade, koji su bili najveći izazovi na početku, kako izgleda jedan radni dan, sa kime se sarađuje i kako.

Dve godine kasnije iz serijala Shift2Games nastaje i ova platforma – jedno mesto za sva tvoja pitanja u vezi sa gejming industrijom.

Novosti

Debatni klub Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje 11. aprila sa početkom u 18 časova u prostorijama Matematičkog fakulteta (Svetog Nikole 39) javnu debatu i panel diskusiju “Ovaj dom bi uveo video igre u obaveznu lektiru”
Razvoj video igara možemo sagledati kroz tehnološki i kreativni aspekt. Pošto je tehnološki aspekt razvoja igara u velikoj meri povezan sa kreativnim, slobodno možemo reći da je gejming programiranje svet za sebe. Gejming industrija pruža mogućnost za razvoj eksperata u najrazličitijim oblastima tehnologije, nudeći mnoštvo pravaca kada su u pitanju karijerni putevi.
Razgovarali smo sa preko 20 seniora u domaćem gejmingu. Kad pogledaš ovih šest epizoda trebalo bi da ti bude mnogo jasnije čime u gejmingu možeš i želiš da se baviš