Shift2Games CAREER DAY – ponovo u Beogradu!

Za sve koje zanima karijera u gejming industriji, SGA organizuje još jedan u nizu sajam poslova i karijernog savetovanja pod okriljem projekta Shift2Games. S2G Career Day pruža priliku mladim kreativcima ili budućim inženjerima zainteresovanim za karijere u gejmingu – da pokažu svoje crteže gejm art seniorima, pitaju HR-ove sve što ih zanima, čuju inspirativna predavanja i upoznaju vodeće gejming kompanije. A sve to uz podršku prijatelja projekta, kompanije Samsung koja je pripremila posebna iznenađenja za posetioce. 

Shift2Games CAREER DAY je jedinstveni format koji kombinuje mini-sajam zapošljavanja, i inspirativan i praktičan višesatni program tokom koga stideneti, srednjoškolci i mladi profesionalci mogu dobiti vredne uvide i savete kada su u pitanju njihove potencijalne karijere u gejming industriji. Nakon tri izdanja tokom prošle godine, nakon skoro 10 meseci novo izdanje očekuje posetioce ponovo u Beogradu, u prostoru Dorćol Platza u sredu 20. marta od 12 pa sve do 19 h.

Za sve one koji su u potrazi za karijerom u gejmingu, bez obzira na to da li samo istražuju, traže svoj prvi posao ili već negde rade, a žele da pređu u gejming industriju, Shift2Games je platforma putem koje mogu direktno pristupiti industriji, i bolje je upoznati i za nju se pripremiti. Pored iscrpne online platforme na kojoj se mogu naći detaljni opisi skoro 50 tipova poslova u gejmingu (a koja će od ove jeseni postati međunarodna i biti lokalizovana na još četiri jezika), Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) redovno organizuje S2G Career Day događaje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Pored toga, u pripremi su i obuke za konkretne profesije, a prošle godine producirano je i šest informativnih TV epizoda, koje možete pogledati na SGA YouTube kanalu

A šta vas očekuje u Dorćol Platzu?

Pored bogatog, skoro celodnevnog programa, biće tu i dodatana iznenađenja koja donose SGA i prijatelj projekta – kompanija Samsung! Sve detalje pogledajtej na linku!

Portfolio review: Crtaš za sebe, satima pratiš tutorijale na YouTube-u, ali nemaš pojma da li ideš u dobrom smeru ili ne? U toku celog dana imaćeš priliku da pokažeš svoje radove senior artistima iz kompanija: Onyx Studio, Art Bully, Nordeus, i Crater Trening Centar. Sve što treba je da poneseš svoj tablet, lap top, USB, ili ćeš biti u prilici da koristiš najnoviji SAMSUNG S24 telefon kako bi pokazao/la svoj ArtStation nalog ili portfolio. Dobićeš vredan fidbek i smernice za dalji rad. Takođe možeš da ih pitaš predсtavnike kompanije kako im je na poslu, šta dalje treba da učiš i koji su ti sledeći koraci za ulazak u gejming industriju.

HR kutak: U ovom delu sajma posetioci mogu da popričaju 1-1 sa ljudima koji zapošljavaju buduće gejming talente i koji brinu o zaposlenima u kompanijama Onyx Studio, Art Bully, Nordeus i Crater Trening Centar. Mogu ih pitati bilo šta: kako izgleda intervju za neku poziciju, šta se očekuje na testu, kako izgleda tim bilding… Ovde takođe možete da pokažete svoj CV ili da se prijavite za praksu u kompanijama koje ih uskoro planiraju. A merch paketići očekuju sve u HR kutku!

Štandovi kompanija: Neke od najistaknutijih domaćih kompanija, članica SGA, biće na raspolaganju posetiocima – da ih upoznaju, ali i da oni upoznaju njih! Pored kompanija tu će biti i predstavnici edukativnih institucija, a ovoga puta svoje štandove će postaviti Wargaming, Onyx Studio, Art Bully, Crater Trening Centar i Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS). 

Za sam kraj, od 18h na glavnoj bini će se održati glavni, dinamični program inspirativnih predavanja koje će predstaviti zanimljivi govornici iz kako velikih kompanija, tako i manjih indie studija. Obratiće se gejm dizajneri, artisti i osnivači indie studija iz kompanija kao što su Bohemian Pulp, Mad Head Games, Art Bully i Crater Trening Centar

Ovoga puta udružujemo se sa kompanijom SAMSUNG koja promoviše svoje najnovije telefone iz serije Galaxy S24. Samsung ovom prilikom posetiocima predstavlja svoju YOUniversity platformu, koja je je pogled u budućnost i zahvalnost budućim generacijama korisnika za njihovu vernost. Samsung nastoji da studentima još više olakša trenutni pristup informacijama i pomogne im  da ostanu povezani sa svojim kolegama, profesorima i porodicom.

YOUniveristy služi da kroz zabavu komuniciramo i zajedno stvaramo još pametnije telefone. Ovo čini Samsung jedinim brendom koji omogućava studentima da budu u korak sa novim tehnologijama i isprobaju različite uređaje, a da prethodno nisu morali da ih kupe. YOUniversity program je dostupan svim studentima u Srbiji i znak je predanosti kompanije Samsung da različitim nagradama podstakne učenje na zabavan način i digitalnu uključenost studenata. Dođite na događaj, saznajte više i iskoristite priliku da budete među prvim koji će potpuno besplatno koristiti najnovije Samsung uređaje!

Shift2Games ne bi bio moguć bez podrške projekta RECONOMY, kao i posvećenih partnera iz industrije. RECONOMY je regionalni inkluzivni i zeleni program ekonomskog razvoja Švedske razvojne agencije (SIDA), koji sprovodi HELVETAS Swiss Intercooperation, u saradnji sa organizacijom Help – Hilfe zir Selbsthilfe e.V i ostalim partnerima u zemljama Zapadnog Balkana i Istočnog Partnerstva

Novosti

Debatni klub Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje 11. aprila sa početkom u 18 časova u prostorijama Matematičkog fakulteta (Svetog Nikole 39) javnu debatu i panel diskusiju “Ovaj dom bi uveo video igre u obaveznu lektiru”
Razvoj video igara možemo sagledati kroz tehnološki i kreativni aspekt. Pošto je tehnološki aspekt razvoja igara u velikoj meri povezan sa kreativnim, slobodno možemo reći da je gejming programiranje svet za sebe. Gejming industrija pruža mogućnost za razvoj eksperata u najrazličitijim oblastima tehnologije, nudeći mnoštvo pravaca kada su u pitanju karijerni putevi.
Razgovarali smo sa preko 20 seniora u domaćem gejmingu. Kad pogledaš ovih šest epizoda trebalo bi da ti bude mnogo jasnije čime u gejmingu možeš i želiš da se baviš