ZAVRŠEN JE PRVI SHIFT2GAMES CAREER DAY

PRVI SHIFT2GAMES CAREER DAY U BEOGRADU OKUPIO 250 GOSTIJU

Tokom celog dana 22. juna, Dorćol Plac bio je mesto susreta onih koji žele da se zaposle u gejming industriji i onih koji tamo već rade!

Iako je povod bio lanisranje ove platforme, tokom celog dana učesnici su mogli da:

  • Posete HR kutak u kom su imali prilike da razgovaraju 1 na 1 sa ljudima koji zapošljavaju buduće gejming talente i koji brinu o zaposlenima u kompanijama: Playstudios, Wargaming, Nordeus, Mad Head Games.

  • Sednu u Portfolio Review fotelju da njihov art pogledaju senior artisti iz kompanija: Playstudios, Nordeus, Crater i Art Bully.

  • Da poste štandove gejming kompanija

     

  • Da čuju tri kratka i inspirativna predavanja

Na svakih sat vremena u “vrućim foteljama” smenjivali su se predstavnici domaćih gejming kompanija a red za razgovor sa onima koji donose odluke o budućim talentima, nije se smanjivao do poslednjeg trenutka.

Za artiste, pogotovo one koji crtaju za sebe, prateći tutorijale na YouTube-u, posebno je bila važna prilika da pokažu svoje radove seniorima i da dobiju fidbek i dalje instrukcije u kom pravcu mogu da se kreću. A kako smo čuli na predavanjima – portfolio važniji od CV-ja, tako da je portfolio review fotelja bila uvek okupirana!

TRI INSPIRATIVNA PREDAVANJA

Nikola Damjanov, Lead Game Artist u Nordeusu, je svoje savete za uspeh u gejming industriji delio nesebično kao i svaki put do sada! Aktiviraj se u zajednici, jedna je od toplijih njegovih preporuka, a kako i da ne bude, kada je Damjanov jedan od najaktivnijih članova SGA discorda!

S druge strane, Anđela Simić iz Playstudiosa nam je bliže objasnila poziciju gejm dizajnera! Šta mogu da rade u gejmingu oni koji ne crtaju niit programiraju a VOLE igre.

I za kraj, Nikola Šoškić iz Shosha Games nam je ispričao put njegovog tima od njegove dnevne sobe do ekipe sa kojom i sada pravi indie igre. Prvi put smo na Shift2Games Career Day videli i neke nove igre koje nam Shosha tim sprema!

Narednih dana ćemo ovde objaviti sva tri predavanja, a do tada – prelistaj ostale tekstove koji su u ponudi i čekirajte sve fotografije sa događaja ovde!

Novosti

Debatni klub Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje 11. aprila sa početkom u 18 časova u prostorijama Matematičkog fakulteta (Svetog Nikole 39) javnu debatu i panel diskusiju “Ovaj dom bi uveo video igre u obaveznu lektiru”
Razvoj video igara možemo sagledati kroz tehnološki i kreativni aspekt. Pošto je tehnološki aspekt razvoja igara u velikoj meri povezan sa kreativnim, slobodno možemo reći da je gejming programiranje svet za sebe. Gejming industrija pruža mogućnost za razvoj eksperata u najrazličitijim oblastima tehnologije, nudeći mnoštvo pravaca kada su u pitanju karijerni putevi.
Razgovarali smo sa preko 20 seniora u domaćem gejmingu. Kad pogledaš ovih šest epizoda trebalo bi da ti bude mnogo jasnije čime u gejmingu možeš i želiš da se baviš